" محمد باغشني " ، هنرمندي كه بيش از 25 سال در كار قاليبافي مشغول است در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ وهنر " مهر " در مشهد، ضمن بيان مطلب فوق افزود : در روزگار فعلي ما هنر اصيل هيچ گونه كارآيي ندارد و همه تلاشها در جهت ماشيني كردن كالاها پيش مي رود .
وي فرهنگ پايين ، توليد بالاي كالا و قدرت پايين خريد مردم را از دلايل مهم بي تفاوت شدن مردم نسبت به هنرهاي دستي دانست و خاطر نشان كرد : در حال حاضر نوليدات در ما اشباع شده است، ولي با اين وجود قدرت خريد مردم پايين است و همچنين دلايل فرهنگي در اين موضوع تاثير گذاشته و باعث شده تا مردم هر چه بيشتر نسبت به صنايع دستي بي تفاوت شوند .
باغشني افزود : هنر قاليبافي در حال حاضر هنرمند بسيار كمي دارد و بيشتر كسانيكه در اين زمينه فعاليت مي كنند، كساني هستند كه فقط براي بدست آوردن پول و گذران زندگي به اين هنر روي مي آورند .
وي اظهار داشت : بايد در عرصه هنر كوشا باشيم تا بتوانيم در دانشگاهها و مدارس ، هنرمنداني تربيت كنيم كه به هنر تنها يك وسيله براي امرار معاش نگاه نكنند .
وي ضمن اشاره به فرهنگ سازي در زمينه هنر فرشبافي خاطر نشان كرد : هر شهرستاني بايد به طرح و نوع تكنيك خود وفادار بماند و اين اصلا جالب نيست كه مثلا ما در مشهد فرشي را ببافيم كه طرح و گره آن به تبريز و يا جاي ديگري مربوط باشد واين بايد فرهنگ سازي شود تا در هر منطقه اي اصالت كاري و هنري باقي بماند .
باغشني امكان سنجي و استعداد سنجي در بين جوانان را از جمله كارهايي دانست كه بايد در سطح جامعه اتفاق بيفتت تا شايد داشتن هنرمنداني باشيم كه علاوه بر شناخت نسبت به حرفه و كار خود علاقه زيادي را صرف هنر مي كنند .
در پايان وي حضور تكنولوژي را در هنر قاليبافي تنها در زمينه طراحي موثر دانست و افزود : نقشه و طرحهاي فرش كه طراحي آن به صورت كامپيوتري انجام شده است، از كارهاي مهمي است كه تكنولوژي در هنر قاليبافي انجام داده است، ولي ماشيني شدن دستگاهها از كيفيت و محتواي هنر قاليبافي كاسته است .
نظر شما